Braiseret kyllingelår med enebær, rosmarin, perlebyg og salat med hytteost, blegselleri og vindruer

Braiseret kyllingelår med enebær, rosmarin, perlebyg og salat med hytteost, blegselleri og vindruer

Enebærbuskens frugt, som i virkeligheden er en lille kogle, bruges oftest til tilberedning af vildtretter. Nok fordi dens aroma sender tankerne mod skoven. Enebær fungerer dog også ganske glimrende til andre kødtyper, og her har braiserede kyllingelår fået smag fra enebær og rosmarin.

Sådan gør du

Braiseret kylling

Kom kylling og persillerødder i høje gastrobakker og vend med salt og peber.

Brun det af i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Rist løgene i nogle minutter i olivenolie, til de er glasklare. Tilsæt æbleeddike, enebær, rosmarin og kyllingebouillon. Kog op og jævn med maizena til en konsistens som tynd sauce. Hæld væsken over kyllingen og persillerødderne. Kom det i en 180 grader varm ovn i 60 minutter, til kyllingen har nået en kernetemperatur på 75 grader, og saucen er reduceret.

Smag evt. til med salt og peber og juster sødmen med æbleeddike.

Dampet perlebyg

Kog perlebyggen efter anvisning på posen.

Salat af hytteost, blegselleri og vindruer

Kom blegselleri i en skål med plukkede vindruer og persilleblade og gerne toppene fra blegsellerien.

Rør æbleeddike, honning og olivenolie sammen. Vend marinaden med det grønne.

Krydr med salt og peber.

Kom hytteost på salaten inden spisetid