Braiseret kyllingelår med enebær, rosmarin, perlebyg og salat med hytteost, blegselleri og vindruer
Sådan gør du
Braiseret kylling
Kom kylling og persillerødder i høje gastrobakker og vend med salt og peber.
Brun det af i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Rist løgene i nogle minutter i olivenolie, til de er glasklare. Tilsæt æbleeddike, enebær, rosmarin og kyllingebouillon. Kog op og jævn med maizena til en konsistens som tynd sauce. Hæld væsken over kyllingen og persillerødderne. Kom det i en 180 grader varm ovn i 60 minutter, til kyllingen har nået en kernetemperatur på 75 grader, og saucen er reduceret.
Smag evt. til med salt og peber og juster sødmen med æbleeddike.
Dampet perlebyg
Kog perlebyggen efter anvisning på posen.
Salat af hytteost, blegselleri og vindruer
Kom blegselleri i en skål med plukkede vindruer og persilleblade og gerne toppene fra blegsellerien.
Rør æbleeddike, honning og olivenolie sammen. Vend marinaden med det grønne.
Krydr med salt og peber.
Kom hytteost på salaten inden spisetid