Brændende kærlighed med kartoffel-græskarmos, stegte løg, pølse og brune linser, sylt og Sønderjysk rugbrød

Kombinationen af den smørbløde mos, de stegte løg, krydret kød og surt gør brændende kærlighed til en højt elsket livret. Den klassiske bacon har vi skiftet ud med røget pølse, og vi har tilført lidt ekstra fylde til retten i form af brune linser. Sylt og rugbrød er obligatorisk tilbehør.

Sådan gør du

Mos med kartofler og græskar

Kog linserne i saltet vand i 15-20 minutter, indtil de er møre. Sigt og sæt til side.

Kog kartofler og græskar i en kipgryde med omrøring til de er helt møre. Sigt vandet fra og lad dem dampe tørre. Mos græskar og kartofler og tilsæt derefter fløde til mosen og smag den til med salt og peber. Smelt smør og olie i en kipsteger. Stegt først medisterpølsen i skiver til den er let gylden og ristet, tilsæt så løg og timian og steg til de begynder at blive gyldne og tilsæt til sidst de kogte linser på kipstegeren.

Steg det hele til det er godt gennemvarmt og smag til med æblecidereddike, salt og peber. Drys til sidst med hakket purløg (eller persille).

Tilbehør

Du kan også bruge syltede rødbeder i stedet for agurker. Skær rugbrødet i halverede skiver.