Boller i karry med linse-kyllingefars, æblekompot og ris

Boller i karry med linse-kyllingefars, æblekompot og ris

Her får I en klimavenlig version af den klassiske danske ret - boller i karry. Retten serveres på ris med en frisk æblekompot til, der balancerer den aromatiske karry og salte sovs godt.

Sådan gør du

Linse-kyllingeboller

Kog perlebyggen i rigeligt vand i 25 minutter, sigt vandet fra.

Blend løg, hvidløg, brune linser, rismel, timian, allehånde, muskat, citronskal og -saft, ingefær, salt, peber og persille i 1½-2 minutter. Gør det af et par omgange.

Blend perlebyggen med de sidste 30 sekunder af hver portion.

Kom kyllingefarsen ned i blandingen og ælt det godt sammen.

Form farsen til kugler i valnøddestørrelse. Læg dem på en bageplade og sæt dem i ovnen ved 175 grader i 20 minutter, til de er tilberedte.

Karrysauce

Kom løg og æbler i en gryde med smørret og rist 4-5 minutter, til løgene er glasklare.
Tilsæt karry og mel og rist et par minutter mere. Hæld æblemost, grøntsagsbouillon og fløde i sammen med sukker og æbleeddike og rør det godt sammen.

Lad det simre i 10-12 minutter til æblerne er helt møre. Kom ingefæren i saucen.

Blend saucen blank med en stavblender og smag til med salt, peber og æbleeddike.

Æblekompot

Kog æbler, sukker og æbleeddike til en grov grød, smag til med salt og peber, afkøl og sæt i køleskabet.

Ris

Kog risene efter anvisningen på posen.

Drys grofthakket persille på som topping.