Bønne-porresuppe med ristet bacon og purløgspesto

Bønne-porresuppe med ristet bacon og purløgspesto

Porresuppe er en klassisk, lunende ret om vinteren, som her bliver ekstra cremet og proteingrig ved at tilføje hvide bønner. Her hører bacon og purløg til som klassisk topping.

Sådan gør du

Bønne-porresuppe

Dræn de udblødte hvide bønner og kog dem i frisk, letsaltet vand i 45-50 minutter, indtil de er møre.

Kom lidt olie i en bredbundet gryde og svits hvidløg, porre og kartofler i ca. 2 minutter ved middel varme, til grønsagerne har fået en lidt gylden farve.

Tilsæt bouillon, mælk og salt til grøntsagerne og kog det i 5 minutter. Tilsæt de udkogte hvide bønner og lad det hele simre i ca. 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre.

Blend suppen til den har en cremet og ensartet konsistens, men brug ikke alt boullion på én gang. Justér tykkelsen med den resterende bouillon, og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.

Lav gerne en stor portion og gem resterne på frys.

Bacondrys

Steg bacon på en pande i 4-7 minutter, til det er sprødt.

Purløgspesto

Rist solsikkekernerne ved 160 grader i ca. 7-10 minutter, til de er gyldne og let sprøde. Blend purløg, solsikkekerner, parmesan, olie og citronsaft til en pesto. Tilføj evt. lidt vand, hvis blenderen har svært ved at køre rundt. Smag til med salt og peber.