Bagt hokkaidogræskar med svampemayonnaise, syltede rødløg og knas af sprøde kikærter

I denne opskrift kombineres efterårets milde græskar med en umamirig svampemayonnaise, syltede rødløg og knasende sprøde kikærter, så man får et fantastisk stykke vegetarisk smørrebrød, hvor man ikke går ned på smage og konsistenser.

Sådan gør du

Græskar

Læg skiverne af hokkaidogræskar på et stykke bagepapir, og pensl med olien.

Krydr græskaret med lidt salt og peber, og bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter, til de er blevet gyldne og møre.

Mayonnaise til svampemayonnaise

Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - så gem resten i køleskab.

Svampemayonnaise

Rist champignonerne i olivenolien i ca. 5-8 minutter, til de er blevet gyldne. Sæt de ristede champignoner i køleskabet, til de er helt afkølet.

Blend de afkølede svampe med mayonnaise, skyr, engelsk sauce, balsamico og dijonsennep, til det er en ensartet masse. Smag til med salt og peber.

Syltede rødløg

Giv sukker, eddike, vand og laurbærblade et opkog i en lille gryde, indtil al sukkeret er opløst. Tilføj en lille smule salt og peber.

Vend skiverne af rødløg i den varme lage, og lad dem koge op i ca. 2 minutter, til de er blevet lidt bløde.

Sæt rødløgene i lagen på køl, indtil de er helt afkølet. Husk at røre rundt et par gange i blandingen under afkølingen.

Knas

Rist de udblødte kikærter i ovnen med olie ved 180 grader i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys de ristede kikærter med en smule salt, og hak dem groft.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her