Aspargessuppe jævnet med hvide bønner og toppet med friske grønne asparges
Sådan gør du
Aspargessuppe
Dræn vandet fra bønnerne, og kog dem i friskt saltet vand under låg i 55-60 minutter, indtil de er helt møre. Sigt derefter vandet fra, men gem det til suppen.
Kom de hvide asparges med væske i en kipgryde sammen med bouillon, fløde og de kogte bønner. Kog suppen op, og blend den med en stavblender, til den har en cremet konsistens. Sigt suppen over i en gryde, og smag den til med citronsaften, salt og peber.
Juster evt. med citronsaft efter smag.Blancher eller damp de grønne asparges i 30 sekunder, så de bliver flot grønne, og køl dem straks ned i koldt vand.
Snit aspargesene i tynde skiver, og brug dem som topping til suppen.
Gulerodsboller med røde linser og solsikkekerner
Sigt vandet fra linserne, og gem vandet til dejen. Stil linserne til side.Hæld vandet i røremaskinens skål, og opløs gæren heri sammen med sukkeret.
Tilsæt mel og salt, og rør forsigtigt massen sammen, til melet er absorberet. Tilsæt herefter æg.
Ælt dejen igennem ved moderat hastighed, indtil den er glat og elastisk. Det er vigtigt, at dejen ikke bliver varm ved æltningen.
Skær det kolde smør i tern, og ælt det gradvist ind i dejen, så dejen får en skinnende overflade og stadig er elastisk.
Rør revet gulerod, de drænede røde linser og solsikkekerner forsigtigt ned i dejen ved lav hastighed, så det ikke beskadiger det elastiske glutennetværk, der er skabt i dejen under æltningen.
Lad dejen hæve på køkkenbordet til dobbelt størrelse, det tager ca. en time. Alternativt kan dejen sættes på køl og hæve natten over.
Formning af boller
Hæld dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med mel.
Hak stykker ud af dejen, og form dem til boller, hvis du ønsker en klassisk rund bolle, eller sæt dem blot på bageplader med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve på bageplader i 30-40 minutter. For en blank overflade, pensl med æg, der er pisket med lidt vand. Ellers drys lidt mel på toppen.
Bag bollerne i ovnen ved 180 grader i 18-20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.