Aniskiks med rygeostcreme og hvide bønner
Sådan gør du
Aniskiks
Rør alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til 2-3 mm tykkelse.
Fjern det øverste ark bagepapir og bag ved 180° i ca 25-30 minutter, til kiksen har fået farve.
Køl pladen med kiks helt af, og bræk kiksen i mindre stykker.
Opbevar kiksene i en lukket beholder ved stuetemperatur. Her kan de holde sig i ugevis.
Tip: Hvis kiksene bliver bløde, kan de varmes op i ovnen i ca. 2 minutter ved 180° - så bliver de sprøde igen.
Rygeostcreme med hvide bønner
Dræn og skyl bønnerne og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 35-40 minutter, til de er møre. Kogetiden for bælgfrugter kan variere en del, så følg anvisningen på pakken, men sørg for at smage dem til undervejs, så du er sikker på, de er møre, når du tager dem af varmen. Køl de hvide bønner ned.
Blend bønner, rygeost, citronsaft og citronskal sammen i en foodprocessor. Smag til med salt.