Aniskiks med rygeostcreme og grøntsagsstænger

Aniskiks med rygeostcreme og grøntsagsstænger

Anis er et krydderi med en meget karakteristisk, lakridsagtig smag. Opskriften på disse sprøde, kernefyldige kiks får en krydret aroma fra anis, der matcher fedmen og syren fra rygeostcremen, samt friskheden fra grøntsagsstavene super godt.

Sådan gør du

Aniskiks

Rør alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til 2-3 mm tykkelse.
Fjern det øverste ark bagepapir og bag ved 180° i ca 25-30 minutter, til kiksen har fået farve.

Køl pladen med kiks helt af, og bræk kiksen i mindre stykker.

Opbevar kiksene i en lukket beholder ved stuetemperatur. Her kan de holde sig i ugevis.

Tip: Hvis kiksene bliver bløde, kan de varmes op i ovnen i ca. 2 minutter ved 180° - så bliver de sprøde igen.

Rygeostcreme med hvide bønner

Dræn og skyl bønnerne og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 35-40 minutter, til de er møre. Kogetiden for bælgfrugter kan variere en del, så følg anvisningen på pakken, men sørg for at smage dem til undervejs, så du er sikker på, de er møre, når du tager dem af varmen. Køl de hvide bønner ned.

Blend bønner, rygeost, citronsaft og citronskal sammen i en foodprocessor. Smag til med salt.

Tilbehør

Skær grøntsagere ud og servér dem som tilbehør.