Æggekage med smørbønner, spinat og glaskålssalat med dild
Sådan gør du
Æggekage med smørbønner
Kog de hvide bønner i 45 - 60 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
Rist løgene på en stor pande i lidt olie sammen med timian og hvidløg i 4-5 minutter, til de er glasklare.
Tilsæt smørbønner og spinat. Rist videre et par minutter, til spinaten er faldet sammen.
Rør æg, mælk, piskefløde og olivenolie sammen med hvedemelet i en god stor skål. Tilsæt de stegte grøntsager, rør dem sammen med æggemassen. Smag til med salt og rigeligt sort peber.
Kom massen i en smurt form eller tilbage i panden, og bag den i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter, til æggekagen er fast og har en flot gylden overflade.
Glaskålssalat
Kog smørbønnerene møre i letsaltet vand i 20-30 min. Skræl og riv glaskålen. Vend med citronsaft, olivenolie, hakket dild, salt og peber