Æg i cocotte med svampe, linser, tomat og mozzarella
Sådan gør du
Æg i cocotte med svampe, linser, tomat og mozzarella
Kog linserne i ca. 20 minutter, til de er møre og hæld vandet fra.
Rist løg og hvidløg et par minutter i planteolie til de er glasklare. Tilsæt champignon og tomater. Vend de kogte linser med grøntsagerne og tilsæt æbleeddike. Kog det hele godt sammen, og smag til med salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, uden at det bruner. Tilsæt melet og lav en smørbolle. Tilsæt derefter mælken under omrøring. Kog igennem et par minutter og tilsæt ost og muskat. Smag saucen til med salt og peber.
Pisk æg.
Portionér de tilberedte linser i bunden af cocotterne, fordel ostesauce ovenpå, derefter de piskede æg og drys med lidt rasp.
Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er let gyldne. Såfremt det passer bedre, kan retten også laves i fad.