Koldrøget laks med bagte persillerødder, kål og æble

Koldrøget laks med bagte persillerødder, kål og æble

Her bages persillerødderne i æblemost og vendes med fintsnittet kål i en hjemmerørt dressing, som det sprøde element til skiverne af koldrøget laks. Et dejligt stykke smørrebrød!

Sådan gør du

Laks

Klargør laksen i passende skiver inden anretning.

Grøntsager

Vend persillerødderne i olie, salt og peber. Hæld æblemost ved, og bag ved 200 grader i ca. 20 minutter, til persillerødderne er møre og gyldne.

Afkøl de bagte persillerødder indtil servering.

Hjemmelavet mayonnaise

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med sukker, æbleeddike, dijonsennep og salt.

Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge i denne opskrift - så gem resten i køleskab.

Dressing

Bland mayonnaisen med yoghurt, æbler og citron. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.