Kartoffel-ærtesuppe med bacon
Sådan gør du
Kartoffel-ærtesuppe
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, uden det tager farve.Kom kartofler og grønsagsbouillon eller vand i gryden. Kog ved svagvarme under låg i ca. 30 minutter, til kartoflerne er møre. Kom degrønne ærter i og kog et par minutter mere.
Tilsæt fløde, og stavblend suppen til den er flot grøn og ensartet i konsistens.
Smag til med eddike, salt og peber.
Kog suppen op til kogepunktet inden servering.
Topping
Rist bacon i olie på en pande ved middel varme i 8-10 minutter, til deter sprødt og gyldent. Dryp den stegte bacon af på et stykke papir.
Servér suppen med stegt bacon og ærter som topping og evt. medfriskbagt brød til.
Lad børnene selv bælge de friske ærter til suppen, når der er sæsonfor grønne ærter.