Kalkunfrikassé med majroer, spinat og kartofler med ramsløg

Kalkunfrikassé med majroer, spinat og kartofler med ramsløg

I denne kalkunfrikassé får den fede, cremede smag, modspil af den let skarpe kørvel. Kørvel er, med sin lakridsede smag, god til at skabe kontratser i en ret. Den må dog ikke koge med i retten for længe, for så kan smagen fortage sig for meget. Kørvel kan let dyrkes i et højbed i gården eller på legepladsen, så alle kan få glæde af den.

Sådan gør du

Frikassé

Drys kalkunstykkerne med salt, og kom dem i en gryde. Hæld bouillon eller vand ved sammen med løg, laurbærblade og peberkorn. Bring gryden i kog, og skru ned, så det simrer. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det med en ske. Lad kalkunen simre i 35 minutter.

Kom gulerødderne og majroerne i tern i gryden, og lad dem og kalkunen koge i 5 minutter til. Fisk nu gulerødder, majroer og kalkun op af gryden, og lad bouillonen koge videre, indtil næsten halvdelen er fordampet. Sigt nu bouillonen.

Smelt smørret i samme gryde, sammen med olien, og rør dernæst melet i til en smørbolle. Kom bouillon i gryden lidt af gangen under kraftig piskning, så det ikke klumper. Tilsæt fløden, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter.

Kom kalkunen tilbage i sovsen sammen med gulerødder, majroer, grofthakket kørvel, samt spinat. Lad det simre i et par minutter. Spinaten skal blot have lidt varme. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft, og servér med kogte kartofler.

Kartofler med ramsløg

Kog kartoflnerne i letsaltet vand i 15-17 minutter, alt efter størrelse. Lad dem trække i vandet i ca. 10 minutter, til de er møre. Servér de kogte kartofler vendt med hakket ramsløg og olie, eller ramsløg ved siden af som tilbehør.