Grov tærte af ølandshvede med asparges, majroer og spinat
Sådan gør du
Tærtedej
Bland mel og bagepulver sammen, og rør blandingen sammen med olie, vand, yoghurt og salt til en sammenhængende dej. Dejen skal ikke æltes, men blot lige samles.
Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg den i en gastrobakke, så den dækker både bund og sider.
Prik små huller i overfladen med en gaffel. Forbag tærtebunden ved 180 grader i 15 minutter, til den har sat sig.
Tærtefyld
Kom løg, hvidløg, asparges og majroer i en gastrobakke, og vend dem i olien. Bag det ved 250 grader i 3-4 minutter, til det har fået lidt farve. Vend spinaten i den nu varme blanding, og lad spinaten falde sammen. Krydr med salt, peber og timian.
Pisk æg, mælk og lidt salt sammen i en skål. Fordel de stegte grøntsager over den bagte tærtebund, og hæld æggemassen over.
Bag tærten ved 150 grader i 25 minutter, til fyldet er gennembagt. Stik evt. i tærten med en kniv for at mærke, om fyldet er bagt færdigt.