Grov tærte af ølandshvede med asparges, majroer og spinat

Grov tærte af ølandshvede med asparges, majroer og spinat

Tærtebunden her er lavet på ølandshvede, som er en af de ældre hvedesorter med en dejlig nøddeagtig smag. Du kan variere fyldet alt efter sæsonen, men i denne opskrifter bruges der sommerens majroer, asparges og spinat.

Sådan gør du

Tærtedej

Bland mel og bagepulver sammen, og rør blandingen sammen med olie, vand, yoghurt og salt til en sammenhængende dej. Dejen skal ikke æltes, men blot lige samles.

Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg den i en gastrobakke, så den dækker både bund og sider.
Prik små huller i overfladen med en gaffel. Forbag tærtebunden ved 180 grader i 15 minutter, til den har sat sig.

Tærtefyld

Kom løg, hvidløg, asparges og majroer i en gastrobakke, og vend dem i olien. Bag det ved 250 grader i 3-4 minutter, til det har fået lidt farve. Vend spinaten i den nu varme blanding, og lad spinaten falde sammen. Krydr med salt, peber og timian.

Pisk æg, mælk og lidt salt sammen i en skål. Fordel de stegte grøntsager over den bagte tærtebund, og hæld æggemassen over.

Bag tærten ved 150 grader i 25 minutter, til fyldet er gennembagt. Stik evt. i tærten med en kniv for at mærke, om fyldet er bagt færdigt.