Grøntsagslasagne med grønkål og knoldselleri
Sådan gør du
Lasagnefyld
Vend knoldselleri med olie, salt og peber. Spred dem ud på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 15-18 minutter. Kom snittet grønkål ind på pladen til sellerien i sidste par minutter. Lad de ristede grøntsager køle af. Rør de flåede tomater sammen med revet hvidløg, og lidt salt. Lasagnen samles ved at starte med at sprede et tyndt lag bechamelsauce ud i et ovnfast fad eller i en gastrobakke. Dæk med et lag lasagneplader – brug ikke for mange – så lidt tomatsovs, selleri og grønkål og lidt revet ost. Gentag, indtil fadet er fyldt, og slut af med bechamelsauce og revet ost på toppen. Bag lasagnen ved 175 grader i 35-40 minutter, til den er flot gylden på toppen.
Bechamel
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel, mens du pisker. Rist smørbollen igennem i et par minutter, uden at det branker. Tilsæt mælken langsomt, mens du pisker. Kog saucen igennem i et par minutter, til den er tyknet. Smag til med lidt friskrevet muskatnød, citronsaft og salt og peber. Hvis du er bekymret for, om der er klumper i saucen, kan du hælde den igennem en sigte.