Asparges med sojaristede svampe og hjemmelavet grøn pesto

Asparges med sojaristede svampe og hjemmelavet grøn pesto

Svampe og asparges kan måske være nogle udfordrende elementer for børn, men pakker man dem ind i grøn pesto, er der knap så lang vej til at overbevise børnene om den gode smag. Servér evt. elementerne hver for sig, og præsentér svampene, aspargesene og pestoen separat for børnene.

Sådan gør du

Asparges

Kog aspargesene i 10-30 sekunder, til de er let møre, og kom dem direkte i koldt vand til afkøling. Flæk dem dernæst i skiver på langs.

Svampe

Rist svampene på en pande i olie i ca. 8 minutter, til de er gyldne. Tilsæt sojaen i de sidste par minutter, så den fordamper og glaserer svampene. Smag til med salt og peber.

Pesto

Blend spinat, basilikum, vesterhavsost, hasselnødder, hvidløg, olie og æbleeddike til en grov pesto. Smag til med salt og peber og evt. mere æbleeddike.

Har du ikke vesterhavsost, kan du fint bruge parmesan eller en anden hård ost. Og vil du virkelig give pestoen et boost i smag, så rist hasselnødderne ved 160 grader i ca. 8 minutter, og lad dem køle af, inden du blender dem til pesto med de resterende ingredienser. Ristningen trækker mange gode smagsnuancer frem i nødderne.