Vandbakkelse med røget laks, dampet porre og kapers

Vandbakkelse med røget laks, dampet porre og kapers

Laks er en af de mest populære spisefisk i Danmark, og her får du en lækker opskrift, hvor laksen serveres i en mayonnaisedressing med dampede porrer, salte kapers og dild. Laks er en perfekt måde at få integreret en masse sundt fedt og protein.

Sådan gør du

Vandbakkelse

Kom vand og smør i en gryde, og kog det op. Sigt mel ned i gryden, og pisk hurtigt sammen med et piskeris eller elpisker. Køl dejen i 15 minutter.

Pisk et æg i af gangen i dejen med piskeris eller elpisker. Rør dejen sammen med en grydeske.
Hæld dejen over i en sprøjtepose.

Forvarm ovnen på 200 grader. Sprøjt dejen ud på bagepapir i små toppe på ca. 2-3 cm med god afstand mellem bakkelserne.
Bag i ca. 20 minutter, til de er gyldne. Køl af.

Laksesalat

Dræn bønnerne, og kog dem i rigeligt frisk letsaltet vand i ca. 45 minutter, til de er møre.
Kog porrerne i en gryde eller i en dampovn. De skal være godt møre, det tager 5-10 minutter.

Kog de hvide bønner i 45-60 minutter i rigeligt frisk vand, til de er møre.
Kom de kogte hvide bønner i en foodprocessor med skyr, sennep, citronsaft, og blend til en homogen masse. Vend mayonnaise og dild i, og smag til med salt og peber. Vend dressingen med laks, porrer og kapers inden servering.