Svampe-pastinakpostej

Svampe-pastinakpostej

Denne alternative grønne version af leverpostej har en intens svampesmag, som fint måler sig op imod den traditionelle udgave med lever og vækker mindst lige så meget glæde ved frokostbordet.

Sådan gør du

Svampe-pastinakpostej

Steg svampene i smør på en pande, til de er gyldne. Tag svampene af panden, og steg herefter løg, hvidløg og bladselleri til løgene er klare.

Hak brødet på en foodprocessor.

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør til en ensartet fars. Pres farsen i en form beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter, til postejen har en kernetemperatur på 75 grader. Køl ned inden servering.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her