Skærekage med kikærtemel og årstidens frugt og bær

Her er en god basisopskrift på skærekage, der er lige så god til eftermiddagskaffen som til afslutningen på et godt måltid. Når du bager med kikærtemel skruer du op for proteinindholdet gennem hele dagens måltider - også i det søde køkken.

Sådan gør du

Skærekage

Pisk sukker, æg, kardemomme, vaniljesukker, salt og citronskal, efter smag, til en æggesnaps.

Sigt klikærte- og hvedemel i dejen og pisk let. Kom olien i, mens der piskes. Massen skal kun lige blandes. Vend rabarber (eller anden frugt eller bær) i dejen. 

Hæld dejen i en passende størrelse form, drys med mandler på toppen, og bag i ovnen ved 170 garder i 45-60 minutter.

Ideer til fyld:
- Kakao, mørk chokolade, banan og knuste hasselnødder på toppen
- Æble og kanelsukker
- Rabarber, hvid chokolade og knuste makroner på toppen
- Frisk eller frossen frugt/bær, hakkede mandler på toppen

(Hvis opskriften skal laves i en gastrobakke, skal den tilpasses til 30 personer).