Skærekage med kikærtemel og årstidens frugt og bær

Rabarber markerer for alvor afskeden med vinteren, hvor vi har måttet ty til citrusfrugter, æbler, pærer og henkogt frugt, når vi ville lave frugtdesserter. Her er en god basisopskrift på skærekage, der er lige så god til eftermiddagskaffen som til afslutningen på et godt måltid. Når du bager med kikærtemel, skruer du op for proteinindholdet gennem hele dagens måltider – også i det søde køkken.

Sådan gør du

Skærekage med kikærtemel og årstidens frugt og bær

Pisk sukker, æg, kardemomme, vaniljesukker, salt og citronskal til en æggesnaps.

Sigt kikærte- og hvedemel i dejen, og rør forsigtigt sammen. Tilsæt olien, mens der røres. Massen skal kun lige blandes.
Vend rabarber (eller anden frugt eller bær) i dejen.

Hæld dejen i en passende størrelse form, drys med mandler, og bag kagen i ovnen ved 165 grader i 45-60 minutter for store kager i gastrobakke og 30-35 minutter for små kager. De skal være gyldne på overfladen og gennembagte.

Ideer til fyld:
• Kakao, mørk chokolade, banan og knuste hasselnødder som drys
• Æble og kanelsukker
• Rabarber, hvid chokolade og knuste makroner som drys
• Frisk eller frossen frugt/bær og hakkede mandler som drys

(Hvis opskriften skal laves i en gastrobakke, skal den tilpasses til 30 personer).