Ovnbagt rugbrødstoast med hytteost, bønnepure, mozzarella og persille

Ovnbagt rugbrødstoast med hytteost, bønnepure, mozzarella og persille

Rugbrødstoasts, der også er fyldt med ekstra fibre, har en dejlig, kornet smag. Den proteinrige og saftige bønnemos passer godt til smeltende mozzarella og sprødt rugbrød.

Sådan gør du

Rugbrødstoast

Skyl de udblødte bønner i koldt vand og kog dem i rigeligt, friskt vand sammen med løg og hvidløg i ca. 65-70 minutter under låg, til bønnerne er blevet helt møre. Hæld vandet fra og kom bønner, løg, hvidløg, persille og hytteost i en foodprocessor. Blend blandinen til det er blevet en grov mos. Rist mosen på en pande i olivenolie i et par minutter, uden at det tager farve. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Smør bønnemosen på halvdelen af rugbrødsskiverne og fordel den revne mozzarella jævnt over fyldet. Dæk med en skive rugbrød uden fyld ovenpå. Pensl toppen af rugbrødene med en lille smule olie. Bag dem ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter, til brødet er gyldent og osten er smeltet.

Disse rugbrødstoasts kan evt, også tilberedes i en toastmaskine eller et vaffeljern.