Nye kartofler med butter beans, blødkogt æg og sennepsvinaigrette

Nye kartofler med butter beans, blødkogt æg og sennepsvinaigrette

Butter beans er en taknemmelig bønne på mange måder. Den har en høj kulinarisk værdi, da den er mindre melet end andre bønner, og så udmærker den sig ved at have et højt indhold af protein og kostfibre. Den har et godt bid, og er god som fyld i supper og sammenkogte retter. Her serveres den i en fyldig salat sammen med kartofler og en sennepsvinaigrette.

Sådan gør du

Nye kartofler med smørbønner og blødkogt æg

Dræn vandet for de udblødte butter beans, og kog dem i rigeligt friskt letsaltet vand i ca. 45 minutter, til de er møre.

Kog imens kartoflerne til de er møre, og stadig har en smule bid. Halvér dem.

Kog æggene i 7 minutter. Køl dem ned, pil dem og halvér dem.

Sennepsvinaigrette

Rør æblecidereddike, sennep, honning, olivenolie, kapers og krydderurter sammen. Smag til med salt og peber.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her