Kyllingeboller i cremet grøn karry med græskar, ristede nødder og kogte ris

Denne ret er en variation af den klassiske boller i karry. Her drejes smagen i en thailandsk retning med aroma og smag fra såvel limeblade som citrongræs. Samtidig tilføres der sødme fra græskaret og knas fra ristede peanuts.

Sådan gør du

Kyllingefarsbolle med ingefær og koriander

Rør kylling med salt på en røremaskine i et par minutter. Tilsæt løg, ingefær, muskat, æg, mel og de grønne urter - gem evt. lidt til pynt. Rør fløden i til sidst. Lad dejen hvile i 15 minutter i køleskabet. Form farsen til kødboller i valnøddestørrelse, sæt dem på en smurt hulbageplade og kom dem i en dampovnen på 200 grader i 13-15 minutter eller til de har en kernetemperatur på 75 grader eller kog dem i en gryde.

Kogt ris

Kog risene efter anvisning på posen

Grøn karrysauce

Rist løgene i rapsolie ved svag varme i et par minutter, til de er klare. Tilsæt grøn karrypasta, limeblade, citrongræs og kyllingebouillon. Kog smagen ud af krydderierne i cirka 15-20 minutter ved svag varme. Hæld fløden i saucen og kog yderligere i 5-6 minutter. Smag saucen til med limesaft, sukker og fiskesauce og jævn med maizena rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.

Græskar og ristet peanuts

Kom græskaren på smurte gastrobakker. Kom dem i ovnen ved 150 grader i 15-18 minutter, til de er møre, men stadig faste.