Kyllingeboller i cremet grøn karry med græskar, ristede nødder og kogte ris
Sådan gør du
Kyllingefarsbolle med ingefær og koriander
Rør kylling med salt på en røremaskine i et par minutter. Tilsæt løg, ingefær, muskat, æg, mel og de grønne urter - gem evt. lidt til pynt. Rør fløden i til sidst. Lad dejen hvile i 15 minutter i køleskabet. Form farsen til kødboller i valnøddestørrelse, sæt dem på en smurt hulbageplade og kom dem i en dampovnen på 200 grader i 13-15 minutter eller til de har en kernetemperatur på 75 grader eller kog dem i en gryde.
Kogt ris
Kog risene efter anvisning på posen
Grøn karrysauce
Rist løgene i rapsolie ved svag varme i et par minutter, til de er klare. Tilsæt grøn karrypasta, limeblade, citrongræs og kyllingebouillon. Kog smagen ud af krydderierne i cirka 15-20 minutter ved svag varme. Hæld fløden i saucen og kog yderligere i 5-6 minutter. Smag saucen til med limesaft, sukker og fiskesauce og jævn med maizena rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.
Græskar og ristet peanuts
Kom græskaren på smurte gastrobakker. Kom dem i ovnen ved 150 grader i 15-18 minutter, til de er møre, men stadig faste.