Kold havregrød med rabarberkompot og hasselnødder

Kold havregrød med rabarberkompot og hasselnødder

Rabarber er skøn i en opskrift som denne, da den har en god syre og sødme, der skaber en behagelig balance til den cremede grød. De knasende hasselnødder giver mellemmåltidet lidt konsistens, men kan udelades efter behov.

Sådan gør du

Kold grød

Bland havregryn, æblemost, citronsaft, kanel og kardemomme i en skål. Læg låg på, og lad det trække i køleskabet et par timer eller til dagen efter.

Rør skyr, creme fraiche og de revne æbler i havregrynsblandingen inden servering.

Rabarberkompot

Kom de grove stykker rabarber i et ovnfast fad.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas kornene ud i en lille smule af rørsukkeret, så du får fordelt kornene. Bland vaniljesukkeret med resten af sukkeret og drys det over rabarberne. Vend rabarber og sukker rundt, så sukkeren fordeler sig ud over hele fadet. Stik også den udskrabede vaniljestang ned i fadet, så evt. overskydende vaniljekorn benyttes.

Bag blandinen ved 150 grader i ca. 15-20 minutter, til rabarberne er kogt sammen. Afkøl kompotten helt før servering.