Kold havregrød med rabarberkompot og hasselnødder
Sådan gør du
Kold grød
Bland havregryn, æblemost, citronsaft, kanel og kardemomme i en skål. Læg låg på, og lad det trække i køleskabet et par timer eller til dagen efter.
Rør skyr, creme fraiche og de revne æbler i havregrynsblandingen inden servering.
Rabarberkompot
Kom de grove stykker rabarber i et ovnfast fad.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas kornene ud i en lille smule af rørsukkeret, så du får fordelt kornene. Bland vaniljesukkeret med resten af sukkeret og drys det over rabarberne. Vend rabarber og sukker rundt, så sukkeren fordeler sig ud over hele fadet. Stik også den udskrabede vaniljestang ned i fadet, så evt. overskydende vaniljekorn benyttes.
Bag blandinen ved 150 grader i ca. 15-20 minutter, til rabarberne er kogt sammen. Afkøl kompotten helt før servering.