Knækbrød med creme af hvide bønner og vesterhavsost

Knækbrød med creme af hvide bønner og vesterhavsost

Denne knækbrødsvariant er lavet med kikærtemel, der bidrager til sprødhed og øget proteinindhold.
Variér gerne opskriften og brug forskellige krydderier, oste og urter.

Sådan gør du

Knækbrød

Bland alle ingredienser sammen og lad blandingen stå i ca. 30 minutter.

Læg dejen mellem 2 stykker bagepapir. Brug hænderne til at presse dejen helt tyndt ud mellem de to stykker bagepapir. Bag den flade knæbrødsdej i ca. 10-15 minutter ved 180 grader, til det er blevet sprødt og gyldent.

Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse eller bøtte med låg på. Her kan de holde sig i 2–3 uger.

Vesterhavscreme

Kog de hvide bønner i ca. 45-60 minutter i rigeligt frisk vand, til de er møre. Sigt vandet fra og kom de kogte hvide bønner i en foodprocessor sammen med vesterhavsost, æggeblomme, ansjos og citronsaft.

Start foodprocessoren og lad den køre ved den højeste hastighed, til massen er homogen. Hæld olien ned i ostemassen i en tynd stråle, til al olien er brugt, og du har en cremet dressing. Smag til med salt og peber. Top cremen med purløg.