Kalkunfrikassé med grønkål og hvedekerner med bløde løg og timian

Kalkunfrikassé med grønkål og hvedekerner med bløde løg og timian

Frikassé er en klassiker, der kan varieres i det uendelige alt efter, hvilke grøntsager og råvarer du har til rådighed og synes bedst om. Her får du en udgave med kalkun, vintergrønkål og hvedekerner vendt med bløde løg og timian.

Sådan gør du

Frikassé

Kog kalkunkødet op i hønsebouillon, med løg og laurbærblade. Simrekog i 30-35 minutter. Kom gulerødderne i gryden i de sidste 15 minutter af kogetiden. Sigt bouillonen fra og gem til saucen.

Smelt smør og rapsolie i en gryde, tilsæt melet og lav en smørbolle. Tilsæt bouillon under kontant omrøring, og kog op. Blend saucen, så der ikke er nogle klumper. Tilsæt fløden, og simrekog i 10-12 minutter.

Kom kød og gulerødder i gryden med den opbagte sauce. Smag til med salt og citronsaft. Damp grønkålen mør i lidt vand i en gryde.

Hvedekerner og bløde løg

Kog hvedekerner efter anvisningen på pakken. Steg løgene bløde i olie på en pande, og vend det sammen med de færdigt kogte hvedekerner. Smag til med salt og eddike. Vend timian i kernerne.