Kalkunfrikassé med asparges og edamamebønner og nye kartofler med løvstikke

Kalkunfrikassé med asparges og edamamebønner og nye kartofler med løvstikke

En sommerklassiker, hvor de sprøde grøntsager er i centrum, og kødmængden ikke behøver være ret stor. Metoden her er en let forenklet udgave af en traditionel frikassé, hvor legering med æggeblommer er udeladt.

Sådan gør du

Frikassé

Kog kalkunkødet op i kyllingebouillon, hakket løg, laurbær. Simrekog i 30-35 minutter, og kom gulerødder i gryden, når der mangler 15 minutter.

Smelt smør og rapsolie i en gryde, tilsæt melet og lav en smørbolle. Sigt bouillonen over i gryden og kog op.

Tilsæt fløden og simrekog i 10-12 minutter.

Kom kød og gulerødder tilbage i gryden sammen med halvdelen af asparges og edamamebønner.
Tilsæt citronsaft og dild. Kog op og smag til med salt og peber.

Pynt frikasséen med den sidste halvdel af asparges og bønner på toppen.

Nye kartofler med løvstikke

Kog kartoflerne og stilkene fra løvstikke i saltet vand i 10 minuttter og lad dem trække i 10 minutter - eller damp dem i ovnen.

Vend kartoflerne med hakket løvstikkeblade, smør og flagesalt.