Helbagt knoldselleri med soyaristede svampe og pesto
Sådan gør du
Selleri
Skræl sellerierne, pensl med olie, og drys med salt. Bag sellerierne ved 180 grader i ca. 1 time indtil gyldne udenpå og bløde indeni. Afkøl selleriene.
Svampe
Steg svampene gyldne på en pande i olie ca. 8 min til de tager farve. Tilsæt soyaen i de sidste par minutter, så den fordamper og glaserer svampene.
Smag til med salt og peber.
Pesto
Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 8 min. Afkøl dem og gnid skallerne af.
Kom spinat, basilikum, ost, nødder, hvidløg og olie og eddike i en foodprocessor og kør til en pesto.
Smag til med salt og peber.
Om ernæringen
Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her