Grisenakke med havtorn, gulerødder, persille og stegte kartofler

Grisenakke med havtorn, gulerødder, persille og stegte kartofler

Havtorn har en forunderlig syrlig smag, og er fyldt med C vitaminer. Den supplerer denne salte grisenakke på bedste vis, og kan i øvrigt bruges til andre former for kød, gryderetter og andet som har brug for et syrligt indspark. Den kan sankes vildt i naturen, primært langs de danske kyster, fra august til oktober.

Sådan gør du

Grisenakke

Kom kødet og gulerødderne i gastrobakker, vend det med salt og peber. Brun det af ved 200 grader i ovnen i ca. 15 minutter, til det har fået godt med farve.

Steg løg af i en gryde i olivenolie, og tilsæt chilipulver, laurbær, honning, havtorn, æblemost og bouillon. Kog op, og simrekog i 60 minutter. Justér konsistensen med maizena, og smag til med salt og peber.

Hæld derefter saucen over kød og gulerødder og bage det i ovnen ved 150 grader i ca. 15 minutter.

Stegte kartofler

Vend kartofler med salt, peber og olivenolie. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er flot gyldne og møre. Drys persille over kartoflerne lige inden servering.