Gratin af mørksej med rodfrugter og vesterhavsost med salat af selleri og brøndkarse
Sådan gør du
Gratin af mørksej med rodfrugter og vesterhavsost
Kog kartoflerne og sellerien i 30-35 minutter til de er helt udkogte. Sigt vandet fra og mos grønsagerne med smør og mælk, rør citronskal i, og smag mosen til med salt og peber.
Blend fisken med salt og peber. Fisken skal være kold. Tilsæt æggeblommer og fløde, og blend i ca. 2-3 minutter. Smør ovnfaste fade med sprayfedt, fordel fiskefarsen i bunden af fadet. Kom mosen ovenpå fiskefarsen, og fordel revet vesterhavsost. Kom fadet i ovnen ved 135 grader i ca. 30 minutter til fisken har en kernetemperatur på 75 grader.
Salat af selleri
Bag sellerien med lidt olie, salt og peber ved 180 grader i 15-20 minutter. Kog speltkernerne efter anvisningen, afkøl speltkernerne og sellerien, og vend dem med brøndkarse, citronsaft, olivenolie, honning, salt og peber.