Gratin med hakket kylling, røde bønner og tomatsauce toppet med kartoffelmos

Gratin med hakket kylling, røde bønner og tomatsauce toppet med kartoffelmos

Denne portionsanrettede gratin kan serveres som tilbehør til en hovedret eller som her, et mellemmåltid.

Sådan gør du

Tomatsauce og bønner

Dræn bønnerne for vand. Kog de udblødte bønner i letsaltet, frisk vand i ca. 35-40 minutter, til de er møre. Smag gerne på dem undervejs, så de ikke bliver fuldstændig udkogte.

Blend de kogte bønner groft og vend dem med løgene og olivenolien. Smag til med salt og peber og fordel blandingen i smurte ramekiner.

Steg løg, hvidløg og kylling i olivenolie i ca. 2-4 minutter, til løgene er glasklare og kødet har taget farve. Tilsæt flåede tomater og chilipulver, og lad det koge i ca. 5-6 minutter.

Tilsæt friskhakket basilikum til tomatsaucen, men husk at gemme lidt til topping. Kom tomatsaucen over den blendede bønnemasse.

Kartoffelmos

Kog kartoflerne i ca. 30-35 minutter i usaltet vand, til de er møre. Mos kartoflerne i en røremaskine sammen med smør, æg, rapsolie og sødmælk. Smag mosen til med salt og peber.

Top bønnemosen og tomatsaucen med kartoffelmosen. Sørg for det er nogenlunde ligeligt fordelt. Drys kartoffelmosen med rasp og ost på toppen.

Bag gratinen i ovnen ved 180 grader i ca. 12-15 minutter, til æggene har sat sig og gratinen er blevet flot gylden.