Focaccia med oliven, små tomater og kalkuntern

Focaccia med oliven, små tomater og kalkuntern

Focaccia er en form for madbrød, der bliver lækkert og sprødt på ydersiden og saftigt indvendigt. Fyldet kan varieres, så brug gerne nogle af de grøntsager, bælgfrugter eller rester der er tilovers i køleskabet. Brødet skal nok blive godt uanset hvad der bruges.

Sådan gør du

Focaccia

Opløs gæren i vandet i en røreskål, og tilføj både hvede- og kikærtemel samt salt og olie.

Ælt dejen i ca. 10-15 minutter, til den er elastisk og overfladen er skinnende. På en røremaskine tager det ca. 10 minutter.

Smør et stort ovnfast fad med olie og tryk dejen godt ud I fadet.

Fyld

Hæld olivenolien over dejen og hæld ligeledes oliven, små tomater og kalkuntern på toppen af dejen. Tryk toppingen ned, så det hele sætter sig i dejen. Drys med rosmarin og bag dejen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Lad focacciaen hvile i 15 min, inden det skæres ud.