Fiskefrikadeller af lyssej, kikærter, blomkål og dild serveret med tatarsauce, nye kartofler og asparges
Sådan gør du
Fiskefars med blomkål, dild og kikærter
Kog kikærterne i friskt vand med salt i ca. 40-50 minutter, indtil de er møre. Lad dem køle ned, og blend dem på en foodprocessor, så de får konsistens som løs bulgur.
Rør den hakkede fisk elastisk med saltet, tilsæt så kikærter, løg, hvidløg, timian, blomkål, dild, citronskal, hvedemel, æg og peber. Justér tykkelsen med fløde, som tilsættes lidt ad gangen. Rør farsen grundigt igennem til en elastisk fars.
Form frikadeller af farsen, og steg dem ved middel varme i rapsolie på hver side, indtil de er gyldne. Hvis de ikke er gennemstegte bages de igennem i ovnen ved 170 grader i 7-10 minutter, til de har en kernetemperatur på 75 grader.
Kartofler og grønne asparges
Kog kartoflerne i 3-5 minutter, og lad dem trække færdig i vandet indtil de er møre ca. 10-20 minutter.
Knæk den nederste træge ende af aspargesene og damp dem i 1 minut i ovnen i en hulbakke. Alternativt, blanchér dem kort i kogende vand ca. 1/2 - 1 minut.
Tartarsauce
Kog æggene i 8 minutter. Køl dem ned i koldt vandt, pil dem og hak dem i tern. Bland alle ingredienserne sammen.
Smag til med salt og peber.