Farsbrød af lyssej med gulerod og pickles

Til denne ret er der brugt lyssej, men du kan også bruge torsk, mørksej eller kuller. De har lidt forskellige kødstruktur, men uanset hvilken en du vælger bliver resultatet godt.

Sådan gør du

Farsbrød

Steg løg og hvidløg i olien til det bliver blødt og tager lidt farve.
Rør den hakkede fisk elastisk med saltet, tilsæt så løg, hvidløg, finthakkede gulerødder, timian, hvedemel, æg og dild (husk at gemme lidt dild til pynt). Rør grundigt til en elastisk fars.

Pres farsen ned i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil farsbrødet har en kernetemperatur på 75 grader. Tag farsbrødet ud af ovnen, og lad det køle lidt ned inden servering.

Rugbrød og tilbehør

Læg gulerodsbånd i vand, så de bliver helt sprøde.