Bagt kuller med løvstikkeolie, kartofler, savojkål, spegeskinke og timiansky  

Bagt kuller med løvstikkeolie, kartofler, savojkål, spegeskinke og timiansky  

Løvstikke har en sellerilignede stilk, og selve roden har en skarp og sødelig smag. Oftest er løvstikkesmagen associeret med selleri, porrer, persillerødder og timian, og her indgår den som olie til bagt kuller.

Sådan gør du

Løvstikkeolie

Blend persille, løvstikke og citronskal sammen med rapsolien til en fin grøn olie.

Bagt kuller med kartofler, savojkål, spegeskinke og timiansky

Fordel kartoflerne, skalotteløg, hvidløg, spegeskinke og timian i en gastrobakke, og vend det med olivenolie. Bag ved 200 grader i 15-20 minutter, til det er gyldent på toppen.

Skær fisken i portionsstørrelser, og drys med salt og peber. Tag kartoflerne ud af ovnen, hæld hvidvin, fløde og fiskefond i fadet, vend kålen i lidt olivenolie, og anret det ovenpå kartoflerne. Bag det hele i 6 -10 minutter til kålen falder sammen.

Vend fiskeportionerne i urteolien, og læg dem på toppen af savoykålen, hæld den overskydende olie over retten. Bag det hele ved 160 grader i ca. 7-10 minutter til fisken lige akkurat falder fra hinanden.