Æggesalat med ristet spidskål, gule flækærter og syltede nye løg
Sådan gør du
Fyld
Dræn de udblødte flækærter og kog dem i rigeligt friskt vand i ca. 30 minutter til de er møre. Afkøl. Rist spidskålen i olien. Afkøl. Kog æggene i 8-9 minutter. Afkøl æggene, pil dem og skær dem i tern med en æggedeler.
Syltede løg
Kom eddike, sukker, vand, peberkorn og lidt salt i en gryde, og giv det et opkog, så sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage over løgene. Lad løgene trække i mindst en time. Vend rundt i dem et par gange undervejs under afkølingen. Hæld løg og lage på rengjorte patentglas.
Dressing
Bland en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, karry og gurkemeje. Smag til med salt og peber.