Æggesalat med ristet spidskål, gule flækærter og syltede nye løg

Her udfordres den klassiske æggesalat med en version der også indeholder flækærter som et bud på, hvordan du kan bruge flere bælgfrugter, uden du behøver at lave helt nye og anderledes retter. Her blandes de fint med æggesalaten og matcher den gule farve.

Sådan gør du

Fyld

Dræn de udblødte flækærter og kog dem i rigeligt friskt vand i ca. 30 minutter til de er møre. Afkøl. Rist spidskålen i olien. Afkøl. Kog æggene i 8-9 minutter. Afkøl æggene, pil dem og skær dem i tern med en æggedeler.

Syltede løg

Kom eddike, sukker, vand, peberkorn og lidt salt i en gryde, og giv det et opkog, så sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage over løgene. Lad løgene trække i mindst en time. Vend rundt i dem et par gange undervejs under afkølingen. Hæld løg og lage på rengjorte patentglas.

Dressing

Bland en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, karry og gurkemeje. Smag til med salt og peber.