Æg i kokotte med grønkålssauce, hvide bønner og røget skinke
Sådan gør du
Grønkålssauce, hvide bønner og røget skinke
Dræn de udblødte bønner, og kog dem i rigeligt, friskt, letsaltet vand i ca. 45 minutter, til de er møre.
Damp grønkålen i 6-7 minutter, til den er faldet sammen. Lad den dryppe af i en sigte.
Sauter løg og hvidløg med lidt olie, tilsæt de kogte hvide bønner, tilsæt mælk og kog saucen op.
Blend saucen til den har en cremet konsistens. Tilsæt revet ost, muskat, røget skinke og grønkål. Smag til med æblecidereddike, salt og peber.
Æg i kokotte
Slå et æg ud over hver ramekin, og drys med revet ost og rasp.
Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er let gyldne, og æggehviden er stivnet.