Trekornsgrød med ristede græskarkerner og gulerodspuré

Trekornsgrød med ristede græskarkerner og gulerodspuré

Grød kan varieres på et utal af måder, og kan laves som morgenmad, aftensmad og sågar som dessert. Her er det kombinationen af tre slags korn, den sødmefulde gulerodspuré og de sprøde kerner, som giver denne grød karakter.

Sådan gør du

Trekornsgrød

Kog alle ingredienserne i en passende gryde, og kog ved middel varme til du har den ønskede konsistens på grøden.

Justér med væske, lige inden servering.

Gulerodspure

Kom gulerødderne i en gryde, og dæk dem med koldt vand. Kog nu gulerødder under låg i 20-25 minutter, til de er møre.

Hæld nu vandet fra gulerødderne, men gem gulerodsvandet. Kom de kogte gulerødder i en blender sammen med smør, salt og saften fra halvdelen af citronen. Blend gulerødderne til en helt glat puré, og smag til med yderligere citron og salt, hvis puréen mangler smag.

Ristede græskarkerner

Rist kernerne med lidt olie ved 160 grader i 15-20 minutter til kernerne er sprøde. .