Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon
Sådan gør du
Bagt laks
Bag fisken ved 120 grader i 20-40 minutter, indtil den skiller let i flager, når man brækker i den. Tilberedningstiden er afhængig af laksens tykkelse, så hold øje med den undervejs. Afkøl den bagte laks, og pluk den i små stykker.
Kog kartoflerne møre, afkøl dem, og skær dem i små tern.
Den plukkede laks, kartoflerne og de øvrige ingredienser vendes med mayonnaisedressingen inden servering.
Hjemmerørt mayonnaise
Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æblecidereddike og dijonsennep.
Dressing
Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, hvidløg, fintrevet citronskal og citronsaft. Smag til med salt og peber.