Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon

Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon

Laks er en af de mest populære spisefisk i Danmark, og her får du en lækker opskrift, hvor laksen serveres i en mayonnaisedressing med kartofler, syrlige æbler, salte kapers og estragon.

Sådan gør du

Bagt laks

Bag fisken ved 120 grader i 20-40 minutter, indtil den skiller let i flager, når man brækker i den. Tilberedningstiden er afhængig af laksens tykkelse, så hold øje med den undervejs. Afkøl den bagte laks, og pluk den i små stykker.

Kog kartoflerne møre, afkøl dem, og skær dem i små tern.

Den plukkede laks, kartoflerne og de øvrige ingredienser vendes med mayonnaisedressingen inden servering.

Hjemmerørt mayonnaise

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æblecidereddike og dijonsennep.

Dressing

Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, hvidløg, fintrevet citronskal og citronsaft. Smag til med salt og peber.