Æggesalat med helbagt knoldselleri og syltet porre

Selleri får en dejlig sødme og en fyldig, næsten kødagtig konsistens, når man bager dem. Her bages sellerien hel og rives groft som element i en æggesalat med hjemmelavet mayonnaise og karse. Det er nem og velsmagende måde at få mere grønt ind i frokostmåltidet.

Sådan gør du

Fyld

Pensl sellerien med olie, og drys med lidt salt. Bag sellerien ved 180 grader i ca. 40 minutter, indtil den er gylden og mør. Stik evt. i sellerien med en kniv - den skal være blød indeni. Afkøl sellerien, og riv dem så groft på et rivejern. Kog æggene hårdkogte i ca. 8-9 minutter. Afkøl æggene, pil dem og skær dem i tern.

Syltede porrer

Kog en lage af eddike, sukker, vand og et drys peber. Lad det koge, til al sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage henover porrer-skiverne i et fad eller i en skål, og lad dem trække i mindst en time i køleskab.

Mayonnaise til dressing

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med sukker, æblecidereddike, dijonsennep og salt. Bemærk at denne opskrift giver en større portion, end hvad du skal bruge i opskriften, så gem gerne resten i køleskabet.

Dressing og topping

Bland en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, karry og gurkemeje. Smag til med salt og peber. Klip karsen ved servering.