Æggesalat med helbagt knoldselleri og syltet porre
Sådan gør du
Fyld
Pensl sellerien med olie, og drys med lidt salt. Bag sellerien ved 180 grader i ca. 40 minutter, indtil den er gylden og mør. Stik evt. i sellerien med en kniv - den skal være blød indeni. Afkøl sellerien, og riv dem så groft på et rivejern. Kog æggene hårdkogte i ca. 8-9 minutter. Afkøl æggene, pil dem og skær dem i tern.
Syltede porrer
Kog en lage af eddike, sukker, vand og et drys peber. Lad det koge, til al sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage henover porrer-skiverne i et fad eller i en skål, og lad dem trække i mindst en time i køleskab.
Mayonnaise til dressing
Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med sukker, æblecidereddike, dijonsennep og salt. Bemærk at denne opskrift giver en større portion, end hvad du skal bruge i opskriften, så gem gerne resten i køleskabet.
Dressing og topping
Bland en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, karry og gurkemeje. Smag til med salt og peber. Klip karsen ved servering.