Kulmulefrikadeller med ærtehummus og persillekartofler med palmekål
Sådan gør du
Kulmulefrikadeller
Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 10-12 minutter, til de er møre. Dræn og mos kartoflerne til en ensartet masse.
Rør kulmulen i 2 minutter, til farsen er en smule sej, og tilsæt så løg, kartofler, citronskal, æg, kartoffelmel og fløde i farsen. Kryder med peber, og rør farsen godt sammen.
Lad gerne farsen trække i mindst 15 minutter på køl. Form dellerne, og steg dem i olie på panden. Lad dem blot få stegeskorpe, og bag dem så ved 150 grader i ca. 10 minutter.
Persillekartofler med palmekål
Kog kartoflerne op i letsaltet vand i ca. 10-12 minutter, til de er møre, og dræn. Blend persille med olie, til den er grøn.
Lynsteg palmekålen på en pande ved høj varme, og krydr med salt. Palmekålen skal have ca. 2-3 minutter. Vend kartoflerne i den grønne olie og den stegte palmekål, og tilføj evt. lidt salt.
Ærtehummus med dild
Kog kikærterne i rigeligt frisk vand i ca. 40-50 minutter. Dræn dem så, og afkøl dem.
Optø ærterne. Blend ærterne og kikærterne med olivenolie, yoghurt, hvidløg, citronsaft og dild til en ensartet hummus, og smag til med salt og peber.