Krebinet af gris, tørrede bønner og svampe samt stuvet spinat

Krebinet af gris, tørrede bønner og svampe samt stuvet spinat

Oprindeligt stammer krebinetter fra det franske køkken, hvor man svøbte hakket kød i et fedtnet, et crépine, før det blev stegt. Den er siden blevet fortolket, så det nu er nok at svøbe kødet i et lag af rasp. Denne udgave er med gris, bønner og svampe.

Sådan gør du

Krebinetter

Dræn de iblødsatte bønner og kog den i rigeligt letsaltet friskt vand i 45-60 minutter til de er møre. Sigt overskydende vand fra, køl ned, og kør de kogte bønner til en grov masse i en foodprocessor. Vend dem med hakket gris, og rør farsen med salt og peber. Sæt den i køleskabet.

Steg champignonerne gyldne i lidt planteolie, og dræn dem i en sigte. Steg løgene til bløde løg. Kom begge dele i en foodprocessor, og blend den fint. Afkøl.

Rør grønsagerne ned i farsen sammen med worcestersauce, æg, 3/4 del af raspen, æbleeddike og planteolie. Rør det hele grundigt sammen til en fast fars. Form dem til krebinetter, og vend dem i rasp.

Steg krebinetterne gyldne på begge sider i olie i ca. 5-6 minutter. Krydr med salt og peber.

Stuvet spinat

Blanchér spinaten. Tag op, og afkøl.

Smelt smør i en gryde, rør mel i smørret, og lav en smørbolle. Tilsæt fløde og mælk under omrøring. Kog ved svag varme i 3-4 minutter. Blend med en stavblender hvis nødvendigt. Smag til med salt og peber, og tilsæt muskat, citronskal og spinat. Kog i yderligere i 2-3 minutter, til spinaten falder sammen.