Kartoffel-porresuppe med hvide bønner og bacondrys

Den gode gamle vinterklassiker har fået selskab af de hvide bønner, der tilfører retten endnu mere cremethed og selvfølgelig en masse proteiner. Server eventuelt et stykke brød til, som man kan dyppe i suppen undervejs.

Sådan gør du

Kartoffel-porresuppe med hvide bønner

Steg løg og kartofler i ca. 2 minutter.

Tag lidt hvide bønner til side til topping, og tilsæt resten af de udblødte bønner sammen med porrerne. Svits i yderligere ca. 1 minut.

Hæld bouillon ved, og lad suppen koge i ca. 45 minutter - eller til bønnerne er helt møre.

Blend suppen, til den er helt glat og homogen.

Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag den til.

Bacondrys

Steg baconen til den næsten er sprød.

Tilsæt brødternene de sidste 5 minutter, og steg til både bacon og brødtern er sprøde.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her