Grønne frikadeller med cremede linser og grønkål i sennepssauce

I jagten på en spændstig grøn delle, er det vigtigt at holde et skarpt øje med mængden af vand. Den rå fars skal føles temmelig tør mellem hænderne og kun være lige netop formbar. Når der er æg i farsen, som i denne udgave, kan farsen dog være en smule vådere end ellers. Her får dellerne selskab af cremede linser, grønkål og en skarp sennepssaucen.

Sådan gør du

Grønne frikadeller

Skyl linserne grundigt i koldt vand og kog dem møre i letsaltet vand. Det tager ca. 15 minutter. Kom linserne i en foodprocessor sammen med revet selleri, løg, hvidløg, timian og hvedebrød. Blend hurtigt med æg, hvedemel, olivenolie, salt, peber og muskat, og justér konsistensen med vand. Konsistensen skal være som til en fars. Form farsen til frikadeller, og steg dem ved mellemvarme i planteolie på begge sider, til de er gyldne. Det tager 5-6 minutter.

Cremede linser og grønkål

Kog linserne i 20-30 minutter, til de er møre. Kog grønkålen et par minutter i letsaltet vand, sigt vandet fra og skyl med iskoldt vand. Smelt smørret og rør mel i, så det bliver en smørbolle. Tilsæt grøntsagsbouillon og fløde. Kog saucen op og kog det igennem et par minutter. Brug stavblenderen, hvis der kommer klumper og tilsæt derefter sennep og æbleeddike. Vend saucen med de kogte linser og grønkålen. Smag til med salt og peber.