Fiskegratin med flækærter, porrer, spinat og lyssej

Fiskegratin er en klassisk hverdagsret. Den kan næsten varieres i det uendelige, både hvad angår fisketype og grøntsager. Her bruges lyssej sammen med søde porrer og en fløjlsblød kartoffel-flækærtemos.

Sådan gør du

Fiskegratin

Kog flækærterne til de er møre, ca. 30-45 minutter. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre, ca. 15-20 minutter. Mos kartofler og ærter og rør mosen sammen med den neutrale olie og lidt af kogevandet til en lind konsistens. Smag til med salt og peber.

Bland mælk og majsstivelse og muskat og kog det op under omrøring. Rør ost og persille i og smag til med salt og peber.

Vend saucen sammen med kartoffel-flækærtemosen.

Bag de fintsnittede porrer med timian og hvidløg i 3-5 minutter ved 170 grader.

Skær fisken i ensartede stykker og læg dem i et smurt fad. Krydr med salt og peber og fordel spinat og dampede porrer ovenpå. Slut af med at fordele gratinmassen øverst.

Bag gratinen ved 175 grader i 25-30 minutter, til den er gylden og sprød på toppen.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her