Æbleflæsk med bønner og timian

Æbleflæsk med bønner og timian

Æbleflæsk er en enkelt ret med store kvaliteter. Her er retten moderniseret med brune bønner, som det letsaltede flæsk går så fint i spænd med.

Sådan gør du

Æbleflæsk med bønner og timian

Kog de brune bønner møre i rigeligt frisk vand. Det tager ca. 45 minutter.

Salt flæsket og læg det på bageplader. Sæt det i ovnen ved 180 grader i 15 - 17 minutter, til de er let sprøde.

Kom fedtet fra flæsket i en gryde sammen med løg og rist dem let gyldne.

Kom æblefileter i gryden og kog ved svag varme til æblerne fordamper og moser. Regn med at æblerne halveres i mængde ved kogningen.

Tilsæt æbleeddike, timian og sort peber og kog videre et par minutter.

Blend de kogte bønner til mos og rør dem i æblerne til en homogen mos.

Smag til med salt.