Klassisk hummus med persille

Klassisk hummus med persille

Hummus er smagfuld, fyldig og går godt sammen med et stykke smørrebrød. Den er blandt andet god med syltede rødløg, avocado og tomater, og kan også stå alene på et stykke ristet rugbrød.

Sådan gør du

Hummus

Kog kikærterne i 45-50 minutter, eller til de er møre. Blend kikærter med tahin, hvidløg, spidskommen, cayennepeber, olivenolie, fintrevet skal fra citronen og vand, koriander og sriracha. Justér evt. konsistensen med mere vand.

Smag til med citronsaft, salt og peber og køl ned.

Sauté

Steg svampene i olie til de får farve. Tilsæt kikærter og løg, og steg til løgene er bløde. Køl ned.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her